Life Story Miss Ieka

Semoga Anda Gembira Dan Ceria Selalu

Life Story Miss Ieka

Semoga Anda Gembira Dan Ceria Selalu

Life Story Miss Ieka

Semoga Anda Gembira Dan Ceria Selalu

Life Story Miss Ieka

Semoga Anda Gembira Dan Ceria Selalu

Life Story Miss Ieka

Semoga Anda Gembira Dan Ceria Selalu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 31 May 2011

kakak ku semakin sembuh!!!




Assalamualaikum....
ok tuk entry kali nie ieka nak gtaw kat kamu semua....
Alhamdulillah....
 kak long ieka semakin pulih dari demam campak....
hehehe....
campak2 kat bdn dia pown ada yg dah pecah sikit2....
kesian betul tgok kak long ieka 2....
mkn pown x lalu....
nak mkn pown rasa sakit....
yelar dlm mulut pown jd....
2 yg dia ssh nak mkn sikit....
tp sekarang dah kurg sikit....
dia pown dah x brp rasa sakit sgt dah sekarang....
kalo x tiap2 hari ngadu kata sakit2 n pedih....
nak tido pown x blh....
then mkn pown blh buka mulut luas2 dah sekarang....
kalo x nak buka mulut pown x boleh....
coz rasa sakit.....
eerrrmmmm....
tp kira ok lar sbb campak dia pown dah pecah kan....
yelar dah hampir 2 mggu dia dlm keadaan mcm 2....
hope dia pulih dengan cepat....
n kembali seperti keadaan dia macam dulu...
ok nak out dulu....
daaaaa....






see ya...=)


Monday, 30 May 2011

teringin nak tgok drama jepun!!!

Assalamualaikum....
hye semua...
dah berapa hari ieka x uat new entry kan...
huhu...
sory lar ieka x de idea nak tulis ape...
 lg pown nak merepek pown x tahu nak merepek ape...
hehe...
ok hari nie ieka nak gtaw kat u'olz yg ieka teringat n teringin nak tgok cerita "JEPUN"...
selalunya minat cerita "KOREA" je...
ngee~
ieka kalo drama laen kurang minat sikit loh...
huhu...
actually, ieka teringin lama dah nak cari cerita or drama "JEPUN" nie...
tapi lupa lar plk tajuk dia ape...
coz dulu ieka tgok cerita nie dlm laptop member...
best gila2 cerita 2...
ok meh ieka cerita skit k mcm mana jln cerita drama "JEPUN" 2...
cerita 2 student school nie semua laki...
kalo x slp ar n nakal gila2...
pas 2 dapat cikgu pompuan yg agak lasak jugak ar...
n cikgu 2 sorg je yg leh handle student boy yg noty2 2...
ha lebih kurg mcm 2 ar...
mls nak cerita pnjg lebar...
hehe...
tp pelakon2 dlm cerita 2 ieka dah lupa sp...
biasa lah ieka nie bab pelakon "JEPUN" mmg ieka x tahu pown...
kalo pelakon "KOREA" ieka tahu lar jgk...
hehe....
tp agak sedih jugak lar coz smpy skrg ieka try search cerita 2 dlm utube still x jumpa2 lg...
ermmmm...=(
last2 ieka give up...
pg td ieka try lar tnya my sis tahu x tajuk cerita "JEPUN" 2...
dia ckp tajuk "greatest teacher onizuka"...
so ieka pown try lar cari kat utube....
tp mslhnya bukn cerita 2...
2 cerita laen...
ieka tgok cerita dlm utube 2 cikgu laki...
buknnya cikgu pompuan...
ieka nak cerita yg cikgu pompuannye...
ieka pown try lar cari lg...
tp still x jumpa jugak...
adoyai!! minat gila2 kot cerita 2...
kalo lah leh dpt cerita 2 kan best...
eerrrmmm....
k lar nak out dulu...
bbyeee...




see ya...=)


Friday, 27 May 2011

Rindu Time Bersama Dahulu!!!




Assalamualaikum...
hye semua....
mlm nie ieka x taw nak uat pe..
so ieka terpk baek ieka update blog nie..
huhu...
td ieka baru je pas tgok gmbr2 ieka ngn dia...
wah... rindu lar plk time bersama dahulu...
rasa nak je blk mcm dulu...
tp x leh....
eeerrrmmm.. rindu sgt2...

rindu nak kuar date ngn dia..

rindu nak manja2 ngn dia..


rindu nak cubit dia...
rindu nak sekeh kepala dia...

rindu nak kongsi mknan ngn dia...

rindu time dia suapkan makanan kat kita...

rindu time dia buangkan taik mata kita nie...

rindu time dia cium kat dahi kita...


rindu sgt2...
sob..sob..sob...
bila lar semua 2 nak kembali lg...
skrg kalo dia dtg jumpa ieka...
kejap2 je 2 pown x puas...
huk3...
rindu dia sgt2...
tp nak uat cam ne kitorg ditakdirkan dok jauh...
so bersabar je lar...
eerrrmmmm...
ok lar kat bwh nie ieka de letak pic kitorg...
tp pic nie dah lama...
huhu...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
































see ya...

Wednesday, 25 May 2011

Kakak ku Demam Campak!!!



Assalamualaikum...
hye semua...
apa khabar hari nie???
hope u'olz sihat je k...
ok hari nie ieka nak uat entry tntg my sis yg kena demam campak..
tp ieka uat simple2 je k...
my sis kena demam nie start pd hari isnin lalu...
ok my sis sebelum2 2 dia pegi mkn angin dkt k.l dgn fmly mertua dia...
n dlm masa yg sama dia tgok biras dia baru pas bersalin...
so alang2 berjln lar skli kan...
huhu...
ok my sis pegi k.l dlm 5 hari then blk masuk keja sehari tgok2 dah kena demam campak...
kesian kan...
so bila dah demam campak nie mesti lar mkn pown kena pantang kan...
errrmmm....
pas 2 dia mengadu sakit2 n gatal2...
dah lar campak besar lak 2...
1 bdn dah naek...
kalo blh picit nak je picit semua 2...
jahat kan...
hehe...
tp x leh lar nnt berjangkit n ada kesan lak nnt...
huhu...
tp ieka x leh tgok biji2 besar nie...
gerammmm...
hekhek...
k lar x nak bebel pnjg2...
n sory taw coz ieka x dan nak snap pic my sis...
ok ieka out dulu yeee...
tata titi tutu...







see ya ...=)


Tuesday, 24 May 2011

rindu lagi!!!



Assalamualaikum....
hye semua ada lg ke yg blom tido???
hehe...
mata ieka nie x leh nak lelap lar plk...
so ieka igt nak uat new entry...
tajuk kali nie rindu lg....
asyik rindu je....
x de ayat laen ke ang nak post ieka...
eh ikut suka i lar nak post tajuk ape pown...
do i care!
tuk entry "geramnye" 2...
korg ada baca x???
kalo x baca try lar usha2 n baca entry 2 k...
hehe...
finally dia msg jugk ieka...
so perasaan geram,marah,bengang n blablabla....
so smkin lenyap...
tp still geram lg...
2 tuk tajuk petg td...
mls nak imbas blk...
ok kita beblk pd tajuk asalnya k..
ieka rindu sgt2 kat dia...
wahhh....
rasa mau nangis maaa...
apa lar  ieka nie asyik mau nangis je...
btw 4 ur information....
ieka nie suka nangis taw...
eh entry lepas2 pown gtaw mcm 2 gak...
yeke???
ala x pe ieka sj nak gtaw bnyk2 kali...
sbb ieka taw sestgh dr korg semua ada yg baca entry ieka nie just  usha kat depan je kan...
kat blkg yg entry lama2 x ramai yg usha...
it's ok ieka x mrh pown...
smile ok...

ha mcm 2 lar...
hehe...
tp akhirnya rindu ieka dpt diubati jgk...
coz dia dah msg ieka...
tp  rindu ieka still buak2 lg taw...
heee....
k lar nak nak out dulu...
tata....
gud nite...





see ya..

Monday, 23 May 2011

gerammmnyeeee!!!

Assalamualaikum....
semalam dia x msg kita pown...
kita pown mls nak msg dia...
asyik2 kita je msg dia...
kita pown nak gak bg dia msg kita dulu...
so tggu punya tggu x de lgsung pown....
geram dgn bengang thp cipan dah nie....
ok x pe...
dia sj nak menguji kesabaran kita....
eerrrmmm...
pg td bila bgun je dr tido
terus capai nset coz nak tgok pukul brp...
tgok2 ada satu msg masuk...
rupa2 nya dia ke yg antr msg...
igtkan dah x rety nak taip msg n sent kat no kita...
eerrrmmm...
 he just say "salam...slmt pg cintaku..bt ape 2"
kita pown bls lar...
igtkan lepas 2 dia nak reply msg kita...
tgok2 x pown...
ok x pe...
nie dah petg x msg2 lg...
nak tgok mlm nie dia msg ke x...
kalo x msg gak x tahu nak kata apa...
eerrmmm...
kita pown mls nak msg dia dah...
biar ar dia msg kita je pas nie...
*
*
*
*
*
*
*
*
p/s : mood = marah, panas, bengang n geram......arghhhh!!!




see ya..:)

Sunday, 22 May 2011

selamat pagi!!!


Assalamualaikum....
pg nie ieka sbnrnya x de apa yg nak tulis pown...
just nak ucap selamat pagi je kat korg semua...
huhu...
sj boring2 n tgn nie gatai lak nak update blog nie....
padahal x de cerita pown tuk hari nie...
sory k...
errrmmmm....
kalo mai boring nie mula lar nak merepek x tentu pasai...
hehe....
tp pk2 blk mls lar nak merepek...
coz x de idea nak merepek apa...
ok tuk next entry...
dun worry ieka akan cerita kat u'olz....
tntg perkembgn harian ieka k...
samada di luar or di dalam umh...
hik3..
ok bbye2...

tukar lagu!!!

Assalamualaikum..............
yeah petg nie ieka nak merepek jap...
coz pg td x dak bnda nak merepek...
so ieka merepek time ptg lak...
time mlm x taw lg cam ne...
hehe....
hope korg x mrh lar kan...
ofkos lar xkan...
coz blog nie blog ieka...
so ikut ieka lar kan nak merepek ape dlm nie....
huhu....
oppsss! jap2 pg td ieka kata x de bnda apa nak post tuk ari nie kan...
petg nie tetiba ada lak....
yup mmg ada coz ieka boring sgt2...
n tgn nie korg taw2 lar kan gatai je nak menaip n nak mengupdate blog nie...
haishhh!
hehe...
 btw  ieka bukn nak merepek bnda apa pown...
ermmm...
ok time korg dtg singgah blog ieka b4 nie kan...
mesti korg ada sesuatu yg menghairankan...
betul x???
hehe...
hairan ke korg???
rasanya x kot...
coz korg singgah, jalan2 n lepak2 kat blog nie pown still blog yg dimiliki oleh pemilik yg sama...
iaitu i lar kan "miss ieka"
ok mesti diantara korg semua yg rasa pelik kan..
coz ieka selalu tukar2 lagu dlm blog ieka nie...
nak tahu sbb apa ieka suka tukar2 lagu???
ha ada lar sbbnya...
hek3...
ok sbbnya ieka boring...
u know i really2 boring....
hye nak speaking english lar plk...
padahal english pown tunggang tebalk...
hehe...
tp apa slhnya kalo kita belajar kan...
lama2 ok lar 2 spelling kita...
betul x???
ok blk2 pada cerita td k...
haaaa.....
sbb 2 yg ieka suka tukar2 lagu...
kdg2 3 minggu sekali...
kdg2 dua minggu sekali....
kdg2 seminggu sekali....
haha...
sbb ieka x taw nak uat apa so uat lar bnda2 cam nie...
btw ieka pown ada gak b'blogwalking...
follow n tggl jejak2 ieka kat blog2 frenz laen...
n suh diorg follow ieka blk...
konon2 nya nak menmbahkan frenz follower ieka nie...
n dari situ leh ieka baca new entry yg diorg post 2...
kdg2 baca entry diorg nak tergelak pown ada...
coz ada yg uat ayat2 yg kelakar bagai...
kalo tuan blog yg uat ayat kelakar 2...
masuk rajalawak...
confem x larat nak gelak...
hehe...
n sedih pown ada...
ermmm....
boleh kata mcm2 perasaan lah time ieka baca entry diorg 2...
ok so tuk petg nie ieka stop dulu k...
mana taw mlm nie kalo ada bnda nak merepak lg ieka post laen k...
kalo x de 2 phm2 lar...
still entry yg sama lar jwbnye..
hehe...
ok tata titi tutu....
Assalamualaikum.......................






see ya..=)




Saturday, 21 May 2011

follower yg ke-50



Assalamualaikum semua.......
ari nie ieka buka blog n tgok follower ieka dah mencecah yg ke-50...
hehehe... 
thanx 2 follower ieka yg ke-50...
iaitu x laen x bukn ialah....
ewan  [link]
kerana berjaya menjadikan follower ieka yg ke-50...
thanx again...:)
peace!


Cemburu tanda sayang..tapi jangan berlebihan!!!



~~~> Dalam sesebuah perhubungan, tidak salah jika ada perasaan marah atau cemburu    
           kerana ia sudah adat  cuma jangan berlebihan.
   
~~~> Emosi marah tidak harus menguasai diri kerana ia hanya akan mendatangkan 
          keretakan dalam hubungan.

~~~> Mengikut kajian pakar, hampir 80 peratus keretakan dalam perhubungan berpunca 
           apabila perasaan marah  dijadikan perasaan utama. Ini berlaku apabila setiap kali 
           wujud krisis dalam hubungan, setiap pasangan  akan mula berfikir untuk 
           memutuskan hubungan dan mencari pengganti yang mungkin lebih memahami 
           perasaan diri yang sebenarnya.

~~~> Kadangkala masalah kecil diperbesarkan sedangkan masalah itu boleh diselesaikan    
           dengan berbincang antara satu sama lain. Tetapi apabila perasaan marah sudah 
           menguasai diri dan hubungan berakhir,  lazimnya ia berlaku dengan alasan tiada 
           jodoh dan sefahaman.

~~~> Memang benar jodoh itu di tangan Tuhan tetapi kita berhak berusaha agar jodoh 
          kekal bersama orang  tersayang.

~~~> Tetapi jangan hanya sebelah pihak saja berusaha. Usaha mesti dilakukan kedua-dua 
           pihak untuk mendapatkan hasil lebih memuaskan.

~~~> Satu lagi perasaan yang perlu diatasi adalah cemburu. Tidak salah untuk rasa 
          cemburu tetapi biarlah  berpada-pada. Memang benar cemburu tandanya sayang 
          tetapi jangan melampaui batas.

~~~> Tidakkah rasa sia-sia hubungan yang dijalin sekian lama terputus begitu saja hanya 
          disebabkan cemburu pada pasangan?

~~~> Ramai yang memperkatakan soal cemburu malah pelbagai cara untuk mengekang 
          perasaan cemburu daripada terus menyelubungi hidup.

~~~> Terdapat dua langkah yang boleh diambil untuk mengelakkan perasaan cemburu 
          mengawal hidup kita iaitu jujur dan setia.

~~~> Memang ada perkara yang tidak memungkinkan kita berterus terang tapi bagi 
          mengelakkan pasangan memikirkan perkara yang bukan-bukan, lebih baik jujur dan 
          berterus terang dengan pasangan bagi mengelakkan perselisihan faham berterusan.

~~~> Jika jujur pada pasangan, sudah pasti dia akan menaruh kepercayaan dan 
          mengekalkan perhubungan itu hingga ke akhir hayat.

~~~> Kesetiaan juga memainkan peranan penting kerana jika kita sayangkan pasangan, 
          sudah pasti kita juga akan setia padanya.

~~~> Jika sayangkan seseorang, sudah pasti kita tahu siapa yang ada di hati. Jadi, apabila 
          sentiasa mengingati pasangan, amat mudah untuk kita mengelakkan diri daripada 
          berlaku curang pada pasangan.

~~~> Cinta terasa indah apabila ke mana saja kita pergi, si dia sedia menemani tetapi 
          terasa pahit apabila kita ternampak pasangan berjalan berdua-duaan bersama insan    lain. 
         

Wednesday, 18 May 2011

bila mau kawin???

                                                                            

soalan tersebut selalu ditanya oleh kawan2 n sanak saudara...
rasa malu lar plk nak jwb...
hehe...
u bila plk nak kawin ieka???
ke nak tggu owg cop anak dara tua baru u nak kawin....
hello!
i'm still young ok!
umo i baru 21...
soooo now...
i blom bersedia tuk mendirikan masjid...
i ada bnyk lg perkara yg perlu i belajar be4 i kawin....
sooo sabow ok!
i pown x nak smpy owg cop i nie anak dara tua....
eiiiyyyuuuuu.....
anak dara tua?????
nononono.......
actually, i plan nak mendirikan masjid time umo i 23 keatas...
i perlukan kerja tetap same like he!
my lovely still study....
umo 23 baru dia habis...
soooo.......
jgn kecoh2 tanye bila mau kawin k!
huhu.......
nnt smpy seru kitorg jemput ok!
yg penting sebelum kitorg kawin...
kerja tetap mau ada n kewangan time 2 kena ar kukuh sama...
so baru ok nak kawin time 2...
nnt dah semua 2 berjln lancar baru kitorg go on!
dun worry!
nasik minyak kitorg u'olz boleh melantk jugak nnt....
insyaAllah kalo jodoh kitorg kekal!
amin........
soooo......
tgggguuuuuuuuuuuuuuuuu!!!
bbyyee!











see ya..:)

Tuesday, 17 May 2011

Berkali-kali Mimpi Tentang Si Dia!!!





hye.........

Monday, 16 May 2011

Selamat Hari Guru!!!




waktu pelajar sakit...


guru menjadi doktor...


waktu pelajar buat kes...


guru menjadi polis...


waktu pelajar bayar yuran...


guru menjadi akauntan...


waktu pelajar berkhemah...


guru menjadi rambo...


waktu pelajar keliru...


guru menjadi penunjuk arah...


teruskan perjuangan yang mulia...


ikhlaskanlah hati...


SELAMAT HARI GURU....


untuk semua warga pendidikan...




























see ya...=)



Takut Kucing!!!



(ini hanyalah gambar hiasan saja...cece..mcm uat2 korg x taw je yg nie gmbr hiasan...hehe)


hye2....
hello...
to chakkk!!!
hehe...
ha mesti korg nak tahu kan knp miss ieka takut kucing...
 n mesti korg akan kata "ala kucing pown takut ke"???
yes secara jujurnya  miss ieka x nafikan kucing nie seekor binatang yang comel n jinak..
tp u'olz kena tahu x semua org yg suka kucing...
n ada yg suka kucing tp takut nak maen n pegang kucing 2 (termasuklah miss ieka)...
tp........
miss ieka tkut2 pown kdg2 miss ieka berani jgk nak pegang ok...
bukn miss ieka jenis takut sgt pown dgn kucing nie....
lalallaa....
ok meh miss ieka citer kat u'olz knp miss ieka takut kucing...
1


2


3


mula!!!
ok dulu my dad ada bela kucing dlm 2-3 ekor mcm 2...
sbb kak long miss ieka nie suka sgt2 maen ngn kucing....
time 2 umo miss ieka dlm lingkungan 5 or 6 taun kot kalo x silap...
sooooooooo....
miss ieka pown try lar maen2 n lyn kucing2 yg comel lote n gebu 2...
tapi..................
masa miss ieka tgh syok belai2 kucing nie...
tetiba dengan pantasnye.....
cehhhh (dengan pantasnye woooo)....
hahahha...
kucing 2 cakar kat lengan miss ieka...
apa lg jerit ar pggl nama mama...
smbil nangis2...
hahaha...
kelakar kan...
soooo.....
sejak dari peristiwa 2 miss ieka dah x berani nak dekat2 ngn kucing dah....
tp kdg2 kalo miss ieka p umh kwn2 yg ada bela kucing....
miss ieka teringin jugk nak maen2 n pegang....
tp 1st skli kalo miss ieka nak pengang kucing 2...
miss ieka kena tnya tuan punya kucing 2 dulu....
samada kucing 2 garang ke x n jenis cakar2 org x...
yelar kalo kucing 2 garang...
x pasal2 time miss ieka syok je maen ngn kucing 2....
 nnt tetiba kucing 2 cakar miss ieka lak...
pas 2 nangis cam budak kecik baru lahir....
kekeke....
 mcm bdak kecik lar plk kan...
yelar......
kena cakar sikit pown nak nangis....
ape lar....
weeeeiii!!!
sakit taw kena cakar ngn kucing...
dah lar kuku kucing tajam2 lak 2...
ngee~
errmmmm.....
2 lar kisah miss ieka yg takut ngn kucing nie...
k lar  mls nak tulis pnjg2...
letih tgn je tulis pnjg2...
nnt korg x lrt nak baca lak kan...
ok tata titi tutu!!!
bbyee....


















see ya..:)


Sunday, 15 May 2011

Edit My Blog!!!

hye2... 
apa khabar semua..
ieka harap anda semua sihat sejahtera...
mulakan cerita sekarang!!!
ok sudah puas menghempas pulas mengedit blog nie akhirnya hati ieka berpuas hati... 
sebelum nie u'olz yg dtg singgah sebelum2 nie tgok blog ieka x brp nak cantik sgt kan..  
so mlm nie ieka tukar background, colour n letk skit bbrp pic flower semua.. 
lastly ieka rasa puas hati jgk... hehe.. 
actually, ieka x brp nak puas hati sgt design ieka sebelum2 nie..
yelar nmpk cam simple je...
so ieka ambk keputusan untuk edit sedikit sebanyak blog ieka yang tercinta nie....
mcm mana ok x??? hehe..
tp ieka tahu blog u'olz mmg 2x ganda cantik dari blog ieka...
betul x???  betul kan..kan..kan???
ala.. ieka x kisah pown blog ieka nie cantik ke x cantik ke janji  "i love my blog so much"
btw ieka suka taw jejak blog frenz lain coz ieka suka tgok apa yg diorg post n background kat blog diorg yg elegen 2.... hehe
secara jujurnya bila ieka jejak blog frenz lain mesti ieka rasa jeles coz diorg ramai follower n blog diorg semua cantik2 taw...
xpe asalkan kita pndai design blog sendiri... betul x???
biar ar owg lain nak jeles pown janji kita jaga n uatkan blog kita cantik2... kan..kan...kan...
ok lar.. sudah masanya tuk ieka stopkan bebelan ieka nie...
bbyee!!!!



p/s: ieka msh baru dlm dunia blogger.. so sila bg tunjuk ajar k... now my follower x ramai mcm u'olz.. hope ieka dapat follower yg ramai cam u'olz nnt... bukn ape coz ieka suka baca entry u'olz uat... so jgn segan2 follow ieka ye...nnt ieka follow u'olz blk..peace!!!












see ya...=)



Friday, 13 May 2011

berhati-hati!!!

baru td ieka ada  buka "kosmo online"konon nak tahu lar new ape hari nie.. so secara x lgsung ieka terpandang n terbaca slh satu tajuk iaitu "lelaki putus cinta disimbah asid" !!! Astagfirullahalazim...

bahaya n menakutkan bila terbaca or terdengar perkataan asid nie... betul x??? disebabkan bnda 2 hidup kita akan musnah dengan sekelip mata.. so berhati-hatilah anda di luar sana... jom kita baca apa yg tertulis dlm isi kndungn yg menunjukkan "lelaki putus cinta disimbah asid"...


.....................................................................................................................................


KANGAR – Kebiasaannya wanita kerap menjadi sasaran disimbah asid gara-gara cemburu namun lain pula yang berlaku di Kampung Sentang, Utan Aji dekat sini semalam apabila seorang lelaki disimbah asid oleh dua lelaki tidak dikenalinya.
Semasa kejadian pada pukul 1 pagi, Muhamad Hanif Sunaid @ Shuib, 24, yang bekerja sebagai pemandu lori berada di rumah seorang diri sebelum dia membuka pintu rumahnya selepas diketuk dua lelaki.
Sebaik pintu dibuka, seorang daripada lelaki itu terus menyimbah asid ke arahnya menyebabkan mangsa melecur 50 peratus pada muka dan sebahagian pinggang.
Akibat terkena cecair itu, Muhamad Hanif dikatakan menggelupur dan meraung kesakitan.
Muhamad Hanif yang bergegas keluar mencari pertolongan ditemui di tepi jalan kira-kira 30 meter dari rumahnya oleh seorang penunggang motosikal. Semasa ditemui mangsa dalam keadaan separuh bogel kerana pakaiannya melecur.
Ketua Polis Daerah Kangar, Supritendan Abdul Rahman Mohd. Noordin berkata, motif serangan dua lelaki itu berkemungkinan disebabkan cemburu atau dendam.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Mohamad Hanif yang melecur dimuka akibat disimbah asid dirawat di Hospital Sultanah Bahiyah Alor Setar, Kedah semalam. Gambar kecil Mohamad Hanif sebelum melecur.















see ya...;)

sy suka tgok diorg nie menari!!! gempakkk beb!!!

hye2..bersua kembali kita di blog yg x femes n cantik nie... hua3.... ha kalo korg perasan sehari dua nie blog kita asyik prob kan??? betul x??? ieka rasa mybe diorg ngah update kot... 2 yg nak buka pown x leh... tp nsb baek leh jejak blog2 laen.. huhu... ok ieka mls nak tulis pnjg2... yelar ieka bukn rety sgt nak berayat2 nie... nie pown ayat2 biasa2 je.. heee... 

ha ieka ada lyn u tube semalam (hye lyn u tube lg) hehe.. bukn pe ieka kalo boring ieka suka lyn u tube... semalam ieka try cari girl dance yg lagu dinyanyikan oleh group korea iaitu "SHINEE".. ieka pown try ar cari dance mana yg ok... last2 ieka jumpa n klik kat  group "EPSILON"  nie menari lagu "LUCIFER+HELLO (shinee)".. mmg best gler.. ieka teringin taw nak menari lagu nie.. dah lar lagu "LUCIFER" 2  style rancak! girls yang menari 2 pown rancak n berstyle! so ieka pown lyn ar... lyn punya lyn teringin lak nak post kat dlm blog nie... hehe.. nsb baek lar hari nie blog dah boleh buka.. so ieka ape lg... uat lar entry pasal nie... 

ha ok lar... x nak bebel bnyk2... korg tgok je girls nie menari k... jommm kita lynnnnnnnnnnn!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

best kan...kan..kan!!! hehehe..:)













see ya...=)

Wednesday, 11 May 2011

drummer girl


hye semua...actually ika x tahu nak post apa..huhu... baru td ika ada buka youtube n dgr lagu CN Blue "love" ..pas 2 tetiba tangan nie gatai lak terklik kat drummer girl korea yg maen lagu "love" 2... so dah klik ika pown lyn je lar tgok girl nie maen... wow mcm x sgka 1st time ika tgok girl yg maen drum.. sllunya tgok laki je yg nak ketok2 drum nie... girl pown ada gak..hehe.. tp mmg "best sgt2" tgok dia ketok mengetok drum 2...dah lar lagu "love" 2 style rancak... erm... lyn punya lyn tgok girl 2 maen.. tetiba nak uat entry pasai bnda alah nie plk... yelar dah x tahu nak post apa.. baik ika post bnda nie... at least ada jugk bnda ika nak post kan...huhu.. seyes girl nie maen mmg best... bg ika lar kalo u'olz ika x tahu lar best ke x... korang nak tgok x girl korea nie maen??? ofkos lar nak kan... yelar dah ika kata girl nie maen best sgt2 kan... so korg mesti nak tgok n nilai dia maen best ke x kan... hek3! ok jom kita usha sama2 dia maen k.. ika pon x puas lg tgok girl nie maen.... jommmmmmmm!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

best x??? best  kan??? huhu... mcm nak je tgok die maen lg... ngee~











see ya...=)







Monday, 9 May 2011

coretan rindu......

Saat cintaku pergi
Saat itu aku ingin pergi selamanya…
Semua bahagia telah menjadi derita…
Batinku tak kuasa menahannya…
Tangis hanya jadi sahabat malamku…
Aku rindu dia…
Aku rindu saat dia beritahu sayang…
Aku rindu saat dia beritahu rindu aku…
Aku rindu saat dia manja padaku…
Aku rindu saat dia cium dahiku…
Tapi aku sangat rindu akan cintanya…
“Tiap malam ku hanya mengigau memanggil namanya…
Saat ku terbangun….
Aku hanya menangis…
Dia tak ada lagi…
Sekali lagi aku menagis malam itu…
Sampai malam berikutnya…
Semua jadi teman tidurku saja…
Menangis…
Menangis…
Menangis…
Dan menangis…
Aku rindu dia… ”
Cinta…
Aku rindu…(^_^)
**********************************************************************************

tulus mencintaimu
tiada perasaan lain yang kumiliki saat ini, kecuali perasaan cinta dan kasih sayangku terhadapmu
tiada,rasa lain yang aku miliki kecuali rasa rindu ku yang sangat dalam kepadamu, dan kini aku teramat merindukan dirimu
aku teramat merindukan kisah-kisah yang telah kita lewati saat-saat itu, sepertinya ingatan itu telah melekat, dan membekas dalam fikiranku dan takkan pernah hilang
tiada gambaran dan lukisan lain di hatiku kecuali itu dirimu
hanya dirimu yang telah mengisi jiwa tubuh dan roh ku dengan bayangan dan memenuhinya dengan fikiran-fikiranku tentangngmu
semua hayalanku tertuju kepadamu dimana ia tak pernah padam dan tak pernah hilang,
hingga sekarang, jika kau pertanyakan lagi. Aku mencintaimu dengan sepenuh hati dengan kesucian dan ketulusan jiwa yang aku miliki saat ini




Sunday, 8 May 2011

Games Yang Menghina Islam! (Wajib Baca Dan Sebar)



Assalamualaikum..........

hye semua..dah lama ika x update blog nie...btw bukn x nak update ke apa tp x de idea nak tulis apa dlm blog nie..huhu... ok hari nie ika nak update tntg tajuk kat atas 2.. semalam ika ada terbaca tntg tajuk tersebut di dlm fb...pas 2 terniat dihati nak update n share ngn u'olz pasal bnda nie dlm blog...hope kalo ada sp2 yg baca tntg artical nie leh lar tlg sebarkan k..khasnya tuk sp2 yg suka maen game...terutamanya lelaki!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

1) Devil May Cry 3




Satu adegan dalam game tersebut dipaparkan pintu kaabah sebagai pintu yang menghubungkan di antara dunia syaitan dan dunia nyata dan yang membukakan pintu tersebut adalah karaker c.g.i. yang telah menyerahkan diri pada kuasa ilmu hitam yang sememangnya Islam melarang amalan itu.

Ayat karaker c.g.i. itu ada membaca ayat, kalau tak silap lebih kurang begini permulaannya.

(Diterjemahkan dalam bahasa Melayu)
"wahai pintu yang menghubungkan dunia kegelapan"

dan karaker itu membaca ayat itu didalam kitab yang dipegangnya. Kalau tak silap kitab bible. Pasal di akhir scene karaker tersebut ada menyebut 7 ayat kemusnahan yg tercatit didalam bible.


"Wrath, Sloth, Lust, Gluttony, Greed, Pride dan akhir sekali Envy".


Kalimah Allah pada 'Pintu' di dalam Permainan tersebut...


Dibandingkan dengan Pintu Kaabah yang sebenar. Sama kan?

2) Clive Barker Undying


Clive Barker Undying



Permainan ini mengisahkan tentang perlawanan dengan syaitan. Tetapi ianya menggambarkan dalam istana yang diduduki syaitan itu terdapatnama-nama Allah di dinding istana tersebut. Ini seolah-olah menggambarkan bahawa sesiapa yang menyembah Allah itu adalah sekutu syaitan.



Berita mengenai permainan ini dirampas:
Permainan Undying dirampas kerana hina Islam

PERISIAN permainan komputer Clive Barker, Undying telah dirampas dalam operasi di sebuah pusat beli-belah di Kelang baru-baru ini kerana memaparkan beberapa perkataan dipercayai dipetik daripada al-Quran. Penolong Pengarah Penyelidikan dan Pembangunan, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Abdul Malek Ramli, berkata pihaknya merampas 50 keping cakera padat dari tiga premis di pusat beli-belah itu, hasil maklumat orang awam. Permainan itu mengisahkan watak utama, Clive Baker mengunjungi istana yang penuh ukiran artistik bercorak Islam termasuk ayat Al-Quran, yang dikuasai hantu dan syaitan.

Pemain permainan itu, menerusi watak Clive Baker perlu membunuh semua hantu dan syaitan bagi memperolehi sejenis tangkal bagi menghidupkan semula pemilik istana. Dalam laporan eMedia/Berita Harian yang disiarkan baru-baru ini Abdul Malek berkata, perisian cakera padat dipercayai cetak rompak yang dijual dengan harga RM10 itu, menggambarkan seolah-olah Islam berkompromi dengan syaitan.

Jika terbeli, beliau berkata, ibu bapa beragama Islam dinasihati memulangkan cakera padat itu kepada JAIS kerana ia boleh menpengaruhi kanak-kanak, selain menyalahi undang-undang.

Mengikut Seksyen 10 Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995, mana-mana orang Islam yang memiliki, menyimpan atau menjual bahan menghina Islam boleh dipenjara maksimum lima tahun atau denda RM5,000 ataupun kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan. Hukuman bagi orang bukan Islam yang terbukti menyimpan, menjual atau memiliki bahan itu, akan dirujuk kepada Kementerian Dalam Negeri.

Abdul Malek berkata, JAIS juga menerima dakwaan orang awam mengatakan, perkataan Allah dalam abjad jawi, timbul setiap kali Clive membunuh syaitan tertentu. “Jais masih menjalankan siasatan lanjut mengenai perisian itu dan ia mungkin mengambil masa tetapi serbuan terhadap premis lain akan dibuat secepat mungkin,” katanya.

3) Zack And Wiki

Luahan dari seorang gamer Wii:
Sebagai Avid seorang gamer Wii, saya sedang melihat trailer video game ini dan beberapa gameplay dari Zack and Wiki. Saya dibesarkan dalam sebuah keluarga Muslim dan melawat Pakistan beberapa kali. Oleh kerana itu, saya boleh mengatakan bahawa pada minit ke 0:20 dan 0:44 saat dalam video ini, anda boleh mendengar penghuni pulau sedang berdoa dengan suara panggilan Muslim untuk berdoa, "Allahu Akbar", dan kemudian meniru cara doa. Aneh dan agak mengerikan, saya sangat berharap laungan itu bersifat sementara sebelum diganti ke suara lain. Walaubagaimanapun, mengapa game tersebut dapat tempat pertama di sana?

klik di sini:

Tindakan yang dibuat:
The Council of American-Islamic Relations (CAIR) has announced that Capcom has removed what CAIR calls a "common Islamic phrase" from Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure on the Wii. The phrase's removal comes following complaints from CAIR and others.

The phrase in question is "Allahu akbar" ("God is most Great"), an Arab phrase frequently used in prayer. The phrase came to CAIR and several complainants' attention after it appeared in a promotional video for the game.

A Capcom representative told CAIR, "We have already contacted the team working on the game, and the phrase has been removed from the game and will not be heard in future videos released to the public."

"We appreciated Capcom's willingness to address Muslim concerns about the use of a religious phrase in an inappropriate context and applaud the company's swift response.

4) Prince Of Persia




rince Of Persia







Prince Of Persia Pedang pada watak tu ada tulisan Kaligrafi Arabic Alphabatic yang diatasnya ditulis,

"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"
(Sabda Rasulullah SAW)

"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar" (Surah Al- Ahzab:71)

Jika kita main game ini bermaksud kita juga menyokong apa yang mereka cuba sampaikan dan mereka lakukan; jadi semoga dapat disampaikan kepada saudara-saudara kita di luar sana.

5) Counter Strike Condition Zero Deleted Scenes


 Counter Strike Condition Zero Deleted Scenes


Counter Strike Condition Zero Deleted First Stage dia. Kita kena tembak dengan askar-askar yang beragama Islam. Kalau kita sedar, masa kita tembak tu kita boleh dengar askar yang kena tembak menjerit "ALLAHUAKBAR" & "JIHADD".

6) Stronghold Crusader




Stronghold Crusader

Permainan Perang Salib. Pemain memain watak sebagai Crusader dan menentang musuhnya iaitu adalah orang Arab, dan ketika perang Salib, orang Arab semestinya orang Islam.

7) Guitar Hero 3 Legends Of Rock

Tidak cukup dengan karikatur dan filem pendek Fitna yang menghina kesucian Islam. Datang pula game komputer yang menghina kalimah Allah SWT. Kali ini game Guitar Hero 3 telah menghina kalimah Allah SWT. Guitar Hero 3 adalah permainan komputer yang memainkan lagu-lagu rock klasik.






Lihatlah bagaimana paparan kalimah Allah ini telah dijadikan paparan lantai dan kemudian dipijak-pijak oleh makhluk yang berupa “syaitan” bermain gitar. Sungguh biadap game ini. Game ini dibangunkan oleh syarikat Neversoft dan dikeluarkan oleh Activision dan RedOctane. Neversoft adalah sebuah syarikat pembangunan video game yang berpangkalan di Amerika Syarikat. Dimiliki oleh Joel Jewett (berasal dari Montana, Amerika) bersama dengan Chris Ward dan Mick West. Chris dan Mick kedua-duanya berasal dari Yorkshire, England.
Jika kita tidak teliti, kita tidak akan perasan paparan kalimah Allah SWT ini. Pada sesiapa yang melihat permainan komputer ini sila uninstall game ini. Sungguh halus permainan golongan Yahudi dan Nasara untuk menyesatkan orang Islam. Waspadalah kita sebelum membeli mana-mana permainan komputer.

AZRINIZAM IBRAHIM
Presiden Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia

Ada 2 kemungkinan di sini.

a) Penghinaan Senyap
Memang sengaja menyelitkan unsur penghinaan.

b) Zodiak Virgo
Jika zodiak Virgo diterbalikkan 180 darjah, maka jadilah seperti bentuk dalam gambar tadi.

Zodiak Virgo:




Zodiak Virgo diterbalikkan 180 darjah:



Adakah simbol di dalam video game ini hanyalah zodiak Virgo yang terbalik atau memang sengaja menghina Islam?

8) Resident Evil 4


Ni dia lagi 1 game yang menghina Islam iaitu Resident Evil 4. Resident Evil 4 merupakan game berdasarkan bahayanya biologi iaitu virus dan zombie. Ringkasnya, misi game ini adalah untuk menyelamatkan anak presiden Amerika yang diculik oleh kumpulan yang bernama "Los Illuminados".

Los Illuminados bermaksud “The Illuminated!”


Korang perasan tak apa yang tak kena dengan gambar di atas?. Agak-agak korang macam pernah nampak tak?

Kalau korang nak tahu itulah pintu Omar Bin Khattab, Masjid Nabawi, Madina. Macam mana boleh sesat dalam game ni pulak!!!.


Pintu Omar Bin Khattab, Masjid Nabawi




x dinafikan ramai yang suka maen game "Counter Strike Condition Zero Deleted Scenes"..so skrg korang dah tahu kan game nie salah n ia menghina Islam secara halus walaupun kita tidak sedari... hope sp2 yg penah maen game nie sila uninstall blk k...harap maklum!.. :)









see ya...=)




Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More