Life Story Miss Ieka

Semoga Anda Gembira Dan Ceria Selalu

Life Story Miss Ieka

Semoga Anda Gembira Dan Ceria Selalu

Life Story Miss Ieka

Semoga Anda Gembira Dan Ceria Selalu

Life Story Miss Ieka

Semoga Anda Gembira Dan Ceria Selalu

Life Story Miss Ieka

Semoga Anda Gembira Dan Ceria Selalu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 16 June 2011

TRICK MUDAH!! MESRA SEO DAN CEPAT INDEX



PERHATIAN!!

KEPADA SESIAPA YANG MAHUKAN BLOG ATAU WEBSITE ANDA JADI SEPERTI DIDALAM GAMBAR DIBAWAH INI


Tuesday, 14 June 2011

khas untuk blogger girl sahaja!!!


Assalamualaikum ok kat sini ieka ada hal nak gtaw kat blogger girl just blogger girl je k kepada blogger boy mintak maaf ye "entry nie khas tuk girl sahaja" harap maklum ye hehe ok sebenarnya ieka nak ajak korg join satu team nie team ape ye?? ha team untuk "MENINGKATKAN PAGE RANKING" blog kita hehe nnt korg akan taw k so kalo korg berminat sila lar layari page kat bwh nie k Encik Robocop
n jgn lupa add fb nie skli taw page fb Encik Robocop segala persoalan akan terjawab setelah anda add fb tersebut
so jgn segan2 n malu2 untuk join kitorg yekalo masih x fhm ke apa jgn malu nak tnya pada ieka ye  insyaAllah ieka akan jwb persoalan anda tersebut but cuma satu soalan je anda x boleh tnya ieka iaitu "join team nie untuk apa??? n macam mana???" ha soalan 2 mmg ieka x leh nak jwb dgn detail yg ieka leh gtaw just untuk "meningkatkan ranking blog"  2 sj ye hehe kalo nak taw lebih detail hanya tuan punya badan sahaja yg boleh jwb soalan tersebut hihi kalo anda semua nak taw apa rahsia disebalik persoalan tersebut sila lah add fb n layari page yg ieka bg link 2 ye kalo masih x fhm sila klik kat sini page so terpulang pada anda semua samada nak join team tersebut or x "TIADA PAKSAAN OK"  btw "contoh ada kat bwh nie"




sekian terima kasih

see ya....=)










Saturday, 11 June 2011

oh no my follower hilang entah kemana & tetiba ada blk..hehe!!!



Assalamualaikum hye semua 1st skli thanx pada member2 blog yang datang singgah n follow blog ieka mlm nie btw td punya lar seronok bw n baca entry2 member blog lain then ada member ieka sorg nie mengadu kat ieka yang follower die hilang hehehe mcm mana leh hilang ea??? terpk kejap
  so dah penat berjalan ke blog member lain ieka pown balik lar kat blog/rumah sendiri tgok2 blog ieka lak follower hilang


baru je td ieka perasan ceh punya lar gtaw kat member "nasib baik follower ieka x hilang" last2 ambik ko hilang terus hahaha kelakar betul
huhuhu tapi x pe lah biar lar die hilang nnt die balik lar 2 die p jalan kejap je 2 mcm tuan die gak ar suka bw ke blog lain nanti dah mengantuk ke ape die balik ar 2 hahaha ha nie die dah balik kan ieka dah kata die akan balik jugak huhuhu ha nie nak mula lar merepek  hehehe k lar nak out dulu daaa
see ya....=)


Thursday, 9 June 2011

boring tahap cipan!!!


Assalamualaikum hye petg nie rasa boring lar plk x tahu nak buat apa nak msg dengan my love pown kredit x de huhu boringnnyeeeeeeee! mengadap lappy pown boring
sebab x de apa yg best pown fb pown boring nak blogwalking pown mls td ieka kejap je blogwalking ke blog frenz lain pas 2 dah mls dah nak edit page blog nie pown x tahu nak edit mcm mana lagi dah wahhh boring betul ma dok umh! nak kuar pown mls sebab kwn semua x de ada yang keja ada yang dah masuk belajar boring..boring..boring!!!
k daaa.....




see ya...=)

Wednesday, 8 June 2011

mengantuk!!!




Assalamualaikum hye wah hari nie bgun pagi2 pown mengantuk lagi tido puas2 pown still mengantuk lagi aiyakkk apa sudah jadi nie huhu mata pown dah naik bengkak mcm pic kat atas 2 tapi bukan bengkak or lebam x ckup tido nie dah terlebih tido jawabnye hehe badan2 pown mula rasa letih n lemah alamat kena jogging nie bagi cergas balik hehe tapi masalahnya nak p jogging x de sp nak temankan kalo nak p jogging sorang2 alamat jogging atas katil ar jwbnya hehe wahhhh letih tahap cipan dah nie mau tido tapi baru ja bangun... xkan nak smbg tido lagi.... nnt kena bising ngn big bos lak (mama).... "anak dara apa asyik tido ja keja".... hihi.... hye mengantuk..mengantuk...mengantuknyeeeeeee! kan best kalo dpt tido mcm pic kat bawah nie.... errrmmmm.....
k lar nak out dulu... daaaa.....
see ya....=)

Saturday, 4 June 2011

khas buat kamu adiela..:)


Assalamualaikum...
hye semua...
ok untuk entry hari nie miss ieka nak uat tntg slh sorg frenz blog miss ieka ...
x laen x bukan iaitu "adiela"...
sbb dia telah tukarkan shoutbox miss ieka yg terbaru nie...
hehe...
thanx so much dear....
coz sudi tlg miss ieka uatkan "background" shoutbox nie n "hide (pop up)" kan bnda nie...
sbb miss ieka dah lama taw nak uat shoutbox mcm adiela uatkan tuk miss ieka nie...
alhamdulillah
akhirnya terhasil jugak...
thanx again adiela...
ha korg nak tgok x shoutbox terbaru yg adiela uatkan tuk miss ieka???
mesti lar nak kan...
coz background dia pown cantik n simple...
yelar miss ieka nak suh adiela uat sesimple yg mungkin...
coz xnak peningkan kepala dia sgt...
heeee...
ok x nak bebel pnjg2...
korg tgok je kat bwh nie k...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

cantik x???
cantik kan...
hehe...
wlupun awal2 korg dah tgok shoutbox miss ieka nie...
but miss ieka nak jugk letkkan shoutbox dlm post nie...
hik3!
ha  nie miss ieka ltkkan website blog adiela....
http://adielasyahirah.blogspot.com/
kalo ada masa singgah n follow lar adiela k...
ha lg satu blog adiela pown nice taw...
kalo x caye cer korg tgok...
hehe
ok nak stop dulu...
jumpa lg di next entry k...
bbyeee....

  •                                                      









see ya....=)







Friday, 3 June 2011

terdelete shoutbox!!!

Assalamualaikum....
hye semua hari nie ieka sedih taw...
coz td ieka punya lar nak edit shoutbox yg advance sikit...
then dah abs edit ape semua...
tangan nie gatai lak terdelete shoutbox 2 plk...
padahal nak delete bnda laen...
tgok2 shoutbox 2 lak yg jd mangsa keadaan...
errrmmm...
kecian dia...
sory i x sengaja delete u...;(
hehe...
so to my follower!!!
sory k jejak anda dah hlg yg sblm2 nie...
so sesiapa yg dtg singgah blog ieka nie...
sila lah tulis jejak anda di shoutbox baru ieka ok...
kat atas sebelah kanan 2...
korg nmpk kan???
kalo x nmpk alamat pendek umo lar jwbnya...
hehe...
gurau2 je jgn ambk hati lak k...
eerrmmmm...
 x pasal2 kena uat shoutbox laen...
wawawa....
bencinyaaaaaaaa!!!
padan muka sp suh delete shoutbox 2...
eeerrrmmm....
k lar nak out dulu...
bbye....





see ya...=)

Tuesday, 31 May 2011

kakak ku semakin sembuh!!!




Assalamualaikum....
ok tuk entry kali nie ieka nak gtaw kat kamu semua....
Alhamdulillah....
 kak long ieka semakin pulih dari demam campak....
hehehe....
campak2 kat bdn dia pown ada yg dah pecah sikit2....
kesian betul tgok kak long ieka 2....
mkn pown x lalu....
nak mkn pown rasa sakit....
yelar dlm mulut pown jd....
2 yg dia ssh nak mkn sikit....
tp sekarang dah kurg sikit....
dia pown dah x brp rasa sakit sgt dah sekarang....
kalo x tiap2 hari ngadu kata sakit2 n pedih....
nak tido pown x blh....
then mkn pown blh buka mulut luas2 dah sekarang....
kalo x nak buka mulut pown x boleh....
coz rasa sakit.....
eerrrmmmm....
tp kira ok lar sbb campak dia pown dah pecah kan....
yelar dah hampir 2 mggu dia dlm keadaan mcm 2....
hope dia pulih dengan cepat....
n kembali seperti keadaan dia macam dulu...
ok nak out dulu....
daaaaa....






see ya...=)


Monday, 30 May 2011

teringin nak tgok drama jepun!!!

Assalamualaikum....
hye semua...
dah berapa hari ieka x uat new entry kan...
huhu...
sory lar ieka x de idea nak tulis ape...
 lg pown nak merepek pown x tahu nak merepek ape...
hehe...
ok hari nie ieka nak gtaw kat u'olz yg ieka teringat n teringin nak tgok cerita "JEPUN"...
selalunya minat cerita "KOREA" je...
ngee~
ieka kalo drama laen kurang minat sikit loh...
huhu...
actually, ieka teringin lama dah nak cari cerita or drama "JEPUN" nie...
tapi lupa lar plk tajuk dia ape...
coz dulu ieka tgok cerita nie dlm laptop member...
best gila2 cerita 2...
ok meh ieka cerita skit k mcm mana jln cerita drama "JEPUN" 2...
cerita 2 student school nie semua laki...
kalo x slp ar n nakal gila2...
pas 2 dapat cikgu pompuan yg agak lasak jugak ar...
n cikgu 2 sorg je yg leh handle student boy yg noty2 2...
ha lebih kurg mcm 2 ar...
mls nak cerita pnjg lebar...
hehe...
tp pelakon2 dlm cerita 2 ieka dah lupa sp...
biasa lah ieka nie bab pelakon "JEPUN" mmg ieka x tahu pown...
kalo pelakon "KOREA" ieka tahu lar jgk...
hehe....
tp agak sedih jugak lar coz smpy skrg ieka try search cerita 2 dlm utube still x jumpa2 lg...
ermmmm...=(
last2 ieka give up...
pg td ieka try lar tnya my sis tahu x tajuk cerita "JEPUN" 2...
dia ckp tajuk "greatest teacher onizuka"...
so ieka pown try lar cari kat utube....
tp mslhnya bukn cerita 2...
2 cerita laen...
ieka tgok cerita dlm utube 2 cikgu laki...
buknnya cikgu pompuan...
ieka nak cerita yg cikgu pompuannye...
ieka pown try lar cari lg...
tp still x jumpa jugak...
adoyai!! minat gila2 kot cerita 2...
kalo lah leh dpt cerita 2 kan best...
eerrrmmm....
k lar nak out dulu...
bbyeee...




see ya...=)


Friday, 27 May 2011

Rindu Time Bersama Dahulu!!!




Assalamualaikum...
hye semua....
mlm nie ieka x taw nak uat pe..
so ieka terpk baek ieka update blog nie..
huhu...
td ieka baru je pas tgok gmbr2 ieka ngn dia...
wah... rindu lar plk time bersama dahulu...
rasa nak je blk mcm dulu...
tp x leh....
eeerrrmmm.. rindu sgt2...

rindu nak kuar date ngn dia..

rindu nak manja2 ngn dia..


rindu nak cubit dia...
rindu nak sekeh kepala dia...

rindu nak kongsi mknan ngn dia...

rindu time dia suapkan makanan kat kita...

rindu time dia buangkan taik mata kita nie...

rindu time dia cium kat dahi kita...


rindu sgt2...
sob..sob..sob...
bila lar semua 2 nak kembali lg...
skrg kalo dia dtg jumpa ieka...
kejap2 je 2 pown x puas...
huk3...
rindu dia sgt2...
tp nak uat cam ne kitorg ditakdirkan dok jauh...
so bersabar je lar...
eerrrmmmm...
ok lar kat bwh nie ieka de letak pic kitorg...
tp pic nie dah lama...
huhu...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
































see ya...

Wednesday, 25 May 2011

Kakak ku Demam Campak!!!



Assalamualaikum...
hye semua...
apa khabar hari nie???
hope u'olz sihat je k...
ok hari nie ieka nak uat entry tntg my sis yg kena demam campak..
tp ieka uat simple2 je k...
my sis kena demam nie start pd hari isnin lalu...
ok my sis sebelum2 2 dia pegi mkn angin dkt k.l dgn fmly mertua dia...
n dlm masa yg sama dia tgok biras dia baru pas bersalin...
so alang2 berjln lar skli kan...
huhu...
ok my sis pegi k.l dlm 5 hari then blk masuk keja sehari tgok2 dah kena demam campak...
kesian kan...
so bila dah demam campak nie mesti lar mkn pown kena pantang kan...
errrmmm....
pas 2 dia mengadu sakit2 n gatal2...
dah lar campak besar lak 2...
1 bdn dah naek...
kalo blh picit nak je picit semua 2...
jahat kan...
hehe...
tp x leh lar nnt berjangkit n ada kesan lak nnt...
huhu...
tp ieka x leh tgok biji2 besar nie...
gerammmm...
hekhek...
k lar x nak bebel pnjg2...
n sory taw coz ieka x dan nak snap pic my sis...
ok ieka out dulu yeee...
tata titi tutu...







see ya ...=)


Tuesday, 24 May 2011

rindu lagi!!!



Assalamualaikum....
hye semua ada lg ke yg blom tido???
hehe...
mata ieka nie x leh nak lelap lar plk...
so ieka igt nak uat new entry...
tajuk kali nie rindu lg....
asyik rindu je....
x de ayat laen ke ang nak post ieka...
eh ikut suka i lar nak post tajuk ape pown...
do i care!
tuk entry "geramnye" 2...
korg ada baca x???
kalo x baca try lar usha2 n baca entry 2 k...
hehe...
finally dia msg jugk ieka...
so perasaan geram,marah,bengang n blablabla....
so smkin lenyap...
tp still geram lg...
2 tuk tajuk petg td...
mls nak imbas blk...
ok kita beblk pd tajuk asalnya k..
ieka rindu sgt2 kat dia...
wahhh....
rasa mau nangis maaa...
apa lar  ieka nie asyik mau nangis je...
btw 4 ur information....
ieka nie suka nangis taw...
eh entry lepas2 pown gtaw mcm 2 gak...
yeke???
ala x pe ieka sj nak gtaw bnyk2 kali...
sbb ieka taw sestgh dr korg semua ada yg baca entry ieka nie just  usha kat depan je kan...
kat blkg yg entry lama2 x ramai yg usha...
it's ok ieka x mrh pown...
smile ok...

ha mcm 2 lar...
hehe...
tp akhirnya rindu ieka dpt diubati jgk...
coz dia dah msg ieka...
tp  rindu ieka still buak2 lg taw...
heee....
k lar nak nak out dulu...
tata....
gud nite...





see ya..

Monday, 23 May 2011

gerammmnyeeee!!!

Assalamualaikum....
semalam dia x msg kita pown...
kita pown mls nak msg dia...
asyik2 kita je msg dia...
kita pown nak gak bg dia msg kita dulu...
so tggu punya tggu x de lgsung pown....
geram dgn bengang thp cipan dah nie....
ok x pe...
dia sj nak menguji kesabaran kita....
eerrrmmm...
pg td bila bgun je dr tido
terus capai nset coz nak tgok pukul brp...
tgok2 ada satu msg masuk...
rupa2 nya dia ke yg antr msg...
igtkan dah x rety nak taip msg n sent kat no kita...
eerrrmmm...
 he just say "salam...slmt pg cintaku..bt ape 2"
kita pown bls lar...
igtkan lepas 2 dia nak reply msg kita...
tgok2 x pown...
ok x pe...
nie dah petg x msg2 lg...
nak tgok mlm nie dia msg ke x...
kalo x msg gak x tahu nak kata apa...
eerrmmm...
kita pown mls nak msg dia dah...
biar ar dia msg kita je pas nie...
*
*
*
*
*
*
*
*
p/s : mood = marah, panas, bengang n geram......arghhhh!!!




see ya..:)

Sunday, 22 May 2011

selamat pagi!!!


Assalamualaikum....
pg nie ieka sbnrnya x de apa yg nak tulis pown...
just nak ucap selamat pagi je kat korg semua...
huhu...
sj boring2 n tgn nie gatai lak nak update blog nie....
padahal x de cerita pown tuk hari nie...
sory k...
errrmmmm....
kalo mai boring nie mula lar nak merepek x tentu pasai...
hehe....
tp pk2 blk mls lar nak merepek...
coz x de idea nak merepek apa...
ok tuk next entry...
dun worry ieka akan cerita kat u'olz....
tntg perkembgn harian ieka k...
samada di luar or di dalam umh...
hik3..
ok bbye2...

tukar lagu!!!

Assalamualaikum..............
yeah petg nie ieka nak merepek jap...
coz pg td x dak bnda nak merepek...
so ieka merepek time ptg lak...
time mlm x taw lg cam ne...
hehe....
hope korg x mrh lar kan...
ofkos lar xkan...
coz blog nie blog ieka...
so ikut ieka lar kan nak merepek ape dlm nie....
huhu....
oppsss! jap2 pg td ieka kata x de bnda apa nak post tuk ari nie kan...
petg nie tetiba ada lak....
yup mmg ada coz ieka boring sgt2...
n tgn nie korg taw2 lar kan gatai je nak menaip n nak mengupdate blog nie...
haishhh!
hehe...
 btw  ieka bukn nak merepek bnda apa pown...
ermmm...
ok time korg dtg singgah blog ieka b4 nie kan...
mesti korg ada sesuatu yg menghairankan...
betul x???
hehe...
hairan ke korg???
rasanya x kot...
coz korg singgah, jalan2 n lepak2 kat blog nie pown still blog yg dimiliki oleh pemilik yg sama...
iaitu i lar kan "miss ieka"
ok mesti diantara korg semua yg rasa pelik kan..
coz ieka selalu tukar2 lagu dlm blog ieka nie...
nak tahu sbb apa ieka suka tukar2 lagu???
ha ada lar sbbnya...
hek3...
ok sbbnya ieka boring...
u know i really2 boring....
hye nak speaking english lar plk...
padahal english pown tunggang tebalk...
hehe...
tp apa slhnya kalo kita belajar kan...
lama2 ok lar 2 spelling kita...
betul x???
ok blk2 pada cerita td k...
haaaa.....
sbb 2 yg ieka suka tukar2 lagu...
kdg2 3 minggu sekali...
kdg2 dua minggu sekali....
kdg2 seminggu sekali....
haha...
sbb ieka x taw nak uat apa so uat lar bnda2 cam nie...
btw ieka pown ada gak b'blogwalking...
follow n tggl jejak2 ieka kat blog2 frenz laen...
n suh diorg follow ieka blk...
konon2 nya nak menmbahkan frenz follower ieka nie...
n dari situ leh ieka baca new entry yg diorg post 2...
kdg2 baca entry diorg nak tergelak pown ada...
coz ada yg uat ayat2 yg kelakar bagai...
kalo tuan blog yg uat ayat kelakar 2...
masuk rajalawak...
confem x larat nak gelak...
hehe...
n sedih pown ada...
ermmm....
boleh kata mcm2 perasaan lah time ieka baca entry diorg 2...
ok so tuk petg nie ieka stop dulu k...
mana taw mlm nie kalo ada bnda nak merepak lg ieka post laen k...
kalo x de 2 phm2 lar...
still entry yg sama lar jwbnye..
hehe...
ok tata titi tutu....
Assalamualaikum.......................






see ya..=)




Saturday, 21 May 2011

follower yg ke-50



Assalamualaikum semua.......
ari nie ieka buka blog n tgok follower ieka dah mencecah yg ke-50...
hehehe... 
thanx 2 follower ieka yg ke-50...
iaitu x laen x bukn ialah....
ewan  [link]
kerana berjaya menjadikan follower ieka yg ke-50...
thanx again...:)
peace!


Cemburu tanda sayang..tapi jangan berlebihan!!!



~~~> Dalam sesebuah perhubungan, tidak salah jika ada perasaan marah atau cemburu    
           kerana ia sudah adat  cuma jangan berlebihan.
   
~~~> Emosi marah tidak harus menguasai diri kerana ia hanya akan mendatangkan 
          keretakan dalam hubungan.

~~~> Mengikut kajian pakar, hampir 80 peratus keretakan dalam perhubungan berpunca 
           apabila perasaan marah  dijadikan perasaan utama. Ini berlaku apabila setiap kali 
           wujud krisis dalam hubungan, setiap pasangan  akan mula berfikir untuk 
           memutuskan hubungan dan mencari pengganti yang mungkin lebih memahami 
           perasaan diri yang sebenarnya.

~~~> Kadangkala masalah kecil diperbesarkan sedangkan masalah itu boleh diselesaikan    
           dengan berbincang antara satu sama lain. Tetapi apabila perasaan marah sudah 
           menguasai diri dan hubungan berakhir,  lazimnya ia berlaku dengan alasan tiada 
           jodoh dan sefahaman.

~~~> Memang benar jodoh itu di tangan Tuhan tetapi kita berhak berusaha agar jodoh 
          kekal bersama orang  tersayang.

~~~> Tetapi jangan hanya sebelah pihak saja berusaha. Usaha mesti dilakukan kedua-dua 
           pihak untuk mendapatkan hasil lebih memuaskan.

~~~> Satu lagi perasaan yang perlu diatasi adalah cemburu. Tidak salah untuk rasa 
          cemburu tetapi biarlah  berpada-pada. Memang benar cemburu tandanya sayang 
          tetapi jangan melampaui batas.

~~~> Tidakkah rasa sia-sia hubungan yang dijalin sekian lama terputus begitu saja hanya 
          disebabkan cemburu pada pasangan?

~~~> Ramai yang memperkatakan soal cemburu malah pelbagai cara untuk mengekang 
          perasaan cemburu daripada terus menyelubungi hidup.

~~~> Terdapat dua langkah yang boleh diambil untuk mengelakkan perasaan cemburu 
          mengawal hidup kita iaitu jujur dan setia.

~~~> Memang ada perkara yang tidak memungkinkan kita berterus terang tapi bagi 
          mengelakkan pasangan memikirkan perkara yang bukan-bukan, lebih baik jujur dan 
          berterus terang dengan pasangan bagi mengelakkan perselisihan faham berterusan.

~~~> Jika jujur pada pasangan, sudah pasti dia akan menaruh kepercayaan dan 
          mengekalkan perhubungan itu hingga ke akhir hayat.

~~~> Kesetiaan juga memainkan peranan penting kerana jika kita sayangkan pasangan, 
          sudah pasti kita juga akan setia padanya.

~~~> Jika sayangkan seseorang, sudah pasti kita tahu siapa yang ada di hati. Jadi, apabila 
          sentiasa mengingati pasangan, amat mudah untuk kita mengelakkan diri daripada 
          berlaku curang pada pasangan.

~~~> Cinta terasa indah apabila ke mana saja kita pergi, si dia sedia menemani tetapi 
          terasa pahit apabila kita ternampak pasangan berjalan berdua-duaan bersama insan    lain. 
         

Wednesday, 18 May 2011

bila mau kawin???

                                                                            

soalan tersebut selalu ditanya oleh kawan2 n sanak saudara...
rasa malu lar plk nak jwb...
hehe...
u bila plk nak kawin ieka???
ke nak tggu owg cop anak dara tua baru u nak kawin....
hello!
i'm still young ok!
umo i baru 21...
soooo now...
i blom bersedia tuk mendirikan masjid...
i ada bnyk lg perkara yg perlu i belajar be4 i kawin....
sooo sabow ok!
i pown x nak smpy owg cop i nie anak dara tua....
eiiiyyyuuuuu.....
anak dara tua?????
nononono.......
actually, i plan nak mendirikan masjid time umo i 23 keatas...
i perlukan kerja tetap same like he!
my lovely still study....
umo 23 baru dia habis...
soooo.......
jgn kecoh2 tanye bila mau kawin k!
huhu.......
nnt smpy seru kitorg jemput ok!
yg penting sebelum kitorg kawin...
kerja tetap mau ada n kewangan time 2 kena ar kukuh sama...
so baru ok nak kawin time 2...
nnt dah semua 2 berjln lancar baru kitorg go on!
dun worry!
nasik minyak kitorg u'olz boleh melantk jugak nnt....
insyaAllah kalo jodoh kitorg kekal!
amin........
soooo......
tgggguuuuuuuuuuuuuuuuu!!!
bbyyee!











see ya..:)

Tuesday, 17 May 2011

Berkali-kali Mimpi Tentang Si Dia!!!





hye.........

Monday, 16 May 2011

Selamat Hari Guru!!!




waktu pelajar sakit...


guru menjadi doktor...


waktu pelajar buat kes...


guru menjadi polis...


waktu pelajar bayar yuran...


guru menjadi akauntan...


waktu pelajar berkhemah...


guru menjadi rambo...


waktu pelajar keliru...


guru menjadi penunjuk arah...


teruskan perjuangan yang mulia...


ikhlaskanlah hati...


SELAMAT HARI GURU....


untuk semua warga pendidikan...




























see ya...=)



Takut Kucing!!!



(ini hanyalah gambar hiasan saja...cece..mcm uat2 korg x taw je yg nie gmbr hiasan...hehe)


hye2....
hello...
to chakkk!!!
hehe...
ha mesti korg nak tahu kan knp miss ieka takut kucing...
 n mesti korg akan kata "ala kucing pown takut ke"???
yes secara jujurnya  miss ieka x nafikan kucing nie seekor binatang yang comel n jinak..
tp u'olz kena tahu x semua org yg suka kucing...
n ada yg suka kucing tp takut nak maen n pegang kucing 2 (termasuklah miss ieka)...
tp........
miss ieka tkut2 pown kdg2 miss ieka berani jgk nak pegang ok...
bukn miss ieka jenis takut sgt pown dgn kucing nie....
lalallaa....
ok meh miss ieka citer kat u'olz knp miss ieka takut kucing...
1


2


3


mula!!!
ok dulu my dad ada bela kucing dlm 2-3 ekor mcm 2...
sbb kak long miss ieka nie suka sgt2 maen ngn kucing....
time 2 umo miss ieka dlm lingkungan 5 or 6 taun kot kalo x silap...
sooooooooo....
miss ieka pown try lar maen2 n lyn kucing2 yg comel lote n gebu 2...
tapi..................
masa miss ieka tgh syok belai2 kucing nie...
tetiba dengan pantasnye.....
cehhhh (dengan pantasnye woooo)....
hahahha...
kucing 2 cakar kat lengan miss ieka...
apa lg jerit ar pggl nama mama...
smbil nangis2...
hahaha...
kelakar kan...
soooo.....
sejak dari peristiwa 2 miss ieka dah x berani nak dekat2 ngn kucing dah....
tp kdg2 kalo miss ieka p umh kwn2 yg ada bela kucing....
miss ieka teringin jugk nak maen2 n pegang....
tp 1st skli kalo miss ieka nak pengang kucing 2...
miss ieka kena tnya tuan punya kucing 2 dulu....
samada kucing 2 garang ke x n jenis cakar2 org x...
yelar kalo kucing 2 garang...
x pasal2 time miss ieka syok je maen ngn kucing 2....
 nnt tetiba kucing 2 cakar miss ieka lak...
pas 2 nangis cam budak kecik baru lahir....
kekeke....
 mcm bdak kecik lar plk kan...
yelar......
kena cakar sikit pown nak nangis....
ape lar....
weeeeiii!!!
sakit taw kena cakar ngn kucing...
dah lar kuku kucing tajam2 lak 2...
ngee~
errmmmm.....
2 lar kisah miss ieka yg takut ngn kucing nie...
k lar  mls nak tulis pnjg2...
letih tgn je tulis pnjg2...
nnt korg x lrt nak baca lak kan...
ok tata titi tutu!!!
bbyee....


















see ya..:)


Sunday, 15 May 2011

Edit My Blog!!!

hye2... 
apa khabar semua..
ieka harap anda semua sihat sejahtera...
mulakan cerita sekarang!!!
ok sudah puas menghempas pulas mengedit blog nie akhirnya hati ieka berpuas hati... 
sebelum nie u'olz yg dtg singgah sebelum2 nie tgok blog ieka x brp nak cantik sgt kan..  
so mlm nie ieka tukar background, colour n letk skit bbrp pic flower semua.. 
lastly ieka rasa puas hati jgk... hehe.. 
actually, ieka x brp nak puas hati sgt design ieka sebelum2 nie..
yelar nmpk cam simple je...
so ieka ambk keputusan untuk edit sedikit sebanyak blog ieka yang tercinta nie....
mcm mana ok x??? hehe..
tp ieka tahu blog u'olz mmg 2x ganda cantik dari blog ieka...
betul x???  betul kan..kan..kan???
ala.. ieka x kisah pown blog ieka nie cantik ke x cantik ke janji  "i love my blog so much"
btw ieka suka taw jejak blog frenz lain coz ieka suka tgok apa yg diorg post n background kat blog diorg yg elegen 2.... hehe
secara jujurnya bila ieka jejak blog frenz lain mesti ieka rasa jeles coz diorg ramai follower n blog diorg semua cantik2 taw...
xpe asalkan kita pndai design blog sendiri... betul x???
biar ar owg lain nak jeles pown janji kita jaga n uatkan blog kita cantik2... kan..kan...kan...
ok lar.. sudah masanya tuk ieka stopkan bebelan ieka nie...
bbyee!!!!



p/s: ieka msh baru dlm dunia blogger.. so sila bg tunjuk ajar k... now my follower x ramai mcm u'olz.. hope ieka dapat follower yg ramai cam u'olz nnt... bukn ape coz ieka suka baca entry u'olz uat... so jgn segan2 follow ieka ye...nnt ieka follow u'olz blk..peace!!!












see ya...=)



Friday, 13 May 2011

berhati-hati!!!

baru td ieka ada  buka "kosmo online"konon nak tahu lar new ape hari nie.. so secara x lgsung ieka terpandang n terbaca slh satu tajuk iaitu "lelaki putus cinta disimbah asid" !!! Astagfirullahalazim...

bahaya n menakutkan bila terbaca or terdengar perkataan asid nie... betul x??? disebabkan bnda 2 hidup kita akan musnah dengan sekelip mata.. so berhati-hatilah anda di luar sana... jom kita baca apa yg tertulis dlm isi kndungn yg menunjukkan "lelaki putus cinta disimbah asid"...


.....................................................................................................................................


KANGAR – Kebiasaannya wanita kerap menjadi sasaran disimbah asid gara-gara cemburu namun lain pula yang berlaku di Kampung Sentang, Utan Aji dekat sini semalam apabila seorang lelaki disimbah asid oleh dua lelaki tidak dikenalinya.
Semasa kejadian pada pukul 1 pagi, Muhamad Hanif Sunaid @ Shuib, 24, yang bekerja sebagai pemandu lori berada di rumah seorang diri sebelum dia membuka pintu rumahnya selepas diketuk dua lelaki.
Sebaik pintu dibuka, seorang daripada lelaki itu terus menyimbah asid ke arahnya menyebabkan mangsa melecur 50 peratus pada muka dan sebahagian pinggang.
Akibat terkena cecair itu, Muhamad Hanif dikatakan menggelupur dan meraung kesakitan.
Muhamad Hanif yang bergegas keluar mencari pertolongan ditemui di tepi jalan kira-kira 30 meter dari rumahnya oleh seorang penunggang motosikal. Semasa ditemui mangsa dalam keadaan separuh bogel kerana pakaiannya melecur.
Ketua Polis Daerah Kangar, Supritendan Abdul Rahman Mohd. Noordin berkata, motif serangan dua lelaki itu berkemungkinan disebabkan cemburu atau dendam.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Mohamad Hanif yang melecur dimuka akibat disimbah asid dirawat di Hospital Sultanah Bahiyah Alor Setar, Kedah semalam. Gambar kecil Mohamad Hanif sebelum melecur.















see ya...;)

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More